dimecres, 15 d’octubre del 2008

Assemblea de socis

25/09/09


A les 17’20 aproximadament té inici l’assemblea de socis, la primera del curs 2008-2009. Es comença presentant a tots els membres de l’AMPA assenyalant que aquest curs hi ha la incorporació de dues noves persones. Es diu als socis que s’animin a formar part de la junta, però no s’ofereix ningú.


Ordre del dia:

- Balanç de comptes del curs passat.

- Xandalls.

- Informació sobre les activitats extraescolars d’enguany.

- Precs i preguntes.


La reunió comença amb la nova proposta de la junta de l’AMPA de que, de forma voluntària, hi hagi un pare/mare de cada curs que faci de vincle entre els pares de cada curs amb la junta de l’AMPA. Al mateix temps també es fa una crida per recaptar nous membres a la junta, però no s’aconsegueix a ningú.

Els pares voluntaris que faran de representants de pares de cada curs són:

- De 5è/6è Pili López (mare de Raquel Carnicero)

- De 4t. Conchi (l’avia de la Luthien Sole)

- De 3r. Mónica Vega (mare de José Luis Corrales)

- De 2n. Sandra Rodríguez (mare de Claudia Espinosa)

- De 1r. Estefania Pe (mare de Matteo Eiras)

- De P5 Luisa Guillén (mare d'Alan Jurado)

- De P4 Encarna Jiménez (àvia de Diliani Mariscal)

- De P3 Neus Cabrera (mare de Nora Pérez)

En breu s’informarà per escrit a tots els socis perquè coneguin quins són els representants de cada curs per tal que es puguin dirigir a ells davant de qualsevol problema i ho puguin transmetre a la junta de l’AMPA. D’aquesta manera, la junta creu que hi haurà una millor comunicació entre els pares i l’AMPA.


Es passa al primer punt del dia: Balanç de comptes.

Es comença informant als socis que a dia d’avui encara no hem cobrat la subvenció de l’ajuntament (uns 2000 euros), però que ens han donat la paraula que ens pagara aviat. Ens han comunicat que no ens han pagat encara perquè estan fent les bases noves del conveni de col·laboració.


Segon punt del dia: Xandalls

Serà el mateix model que l’any passat. Només varia el to del taronja de les dessuadores. Es pagarà el mateix moment de recollir el xandall (27 euros el pack). Es notificarà per carta els dies que estaran a la venda.


Tercer punt del dia: Extraescolars

Patins: Hi ha el problema que es sobreposa l’horari amb l’anglès de 1r, 2n i 3r. També cal buscar un monitor. Es pregunta als socis si algú ho voldria fer però ningú es posa com a voluntari. S’arriba a l’acord que es canviarà als dimarts en lloc dels dimecres i que s’avisarà en cas de trobar algun professor.

Teatre: No es farà perquè només hi ha 3 alumnes inscrits (al mateix moment se n’apunta un altre de segon (Denís Díaz de León), però tampoc arriba al número mínim d’alumnes).

Punt de creu: Tampoc es farà perquè només hi ha un alumne inscrit.

Ball: Tampoc es farà per manca d’alumnes.

Expressió corporal: En un principi, tampoc s’arriba al número mínim d’alumnes, però la junta ha parlat amb la professora i aquesta accedeix a fer les classes cobrant menys de l’estipulat en un principi amb la condició que s’apugi el sou si al llarg del curs van entrant nens. Al mateix moment es donen d’alta dos alumnes més, la qual cosa vol dir que l’activitat es portarà a terme sense més complicacions. Forma de pagament: es donarà el full d’ingrès al pares al finalitzar el mes amb un import de 15 euros perquè vagin ells a fer l’ingrès corresponent.

Anglès: Amb el grup de 3r hi ha el problema de mancança d’alumnes inscrits. Són 4 i amb aquest número no es poden fer les classes. S’aprofita l’ocasió per dir que el que s’apunti al juny mantingui la seva paraula al setembre per raons de coordinació. Cambridge cobra directament els rebuts als pares.

Piscina: Hi ha un grup molt gran. Són 50 alumnes inscrits (el màxim que estipula el Crack) i 3 que es queden en llista d’espera per no haver fet la reserva al juny. Es notifica que el que falti a piscina durant 3 setmanes seguides sense cap justificant, automàticament se’l donarà de baixa i el seu lloc serà ocupat per un alumne que estigui en llista d’espera. Igualment es farà amb els que no paguin abans de finalitzar el mes d’octubre, que és el termini màxim per fer el pagament. El preu per piscina és de 163 euros pels petits i 128 euros els grans. Cal anar a fer l’ingrés al compte de l’AMPA.

S’acaba informant que en breu en proposarà l’activitat extraescolar de dibuix manga, que sembla ser, per la reacció dels pares, que tindrà una molt bona acollida.


Es passa al torn de precs i preguntes:

S’explica que l’ajuntament, per fí i després de molt insistir, a fet efectiva la subvenció pel llibres socialitzats, però es recorda també que s’ha acabat la subvenció per part de la Generalitat.

S’informa sobre la nova escola dient que a finals d’octubre la junta té prevista una reunió amb l’alcalde perquè ens informi de com van tots els temes referents a aquest cas.

Hi ha un gran nombre de pares (per no dir tots) que volen que els seus fills vagin de colònies en acabar el curs. Es proposa que l’AMPA aportarà la decisió al proper consell escolar i que l’última paraula la té l’escola. Els pares comprenen que no es pot obligar a cap mestre a anar de colònies amb els seus alumnes. Alguns dels pares també proposen que siguin ells mateixos (els de cada curs) els que organitzin les colònies pels seus fills. D’aquesta manera treuen feina a la junta de l’AMPA que s’oposa a organitzar les colònies per a tots els cursos degut a la feinada i responsabilitat que això comporta.

El grup dels de tercer es queixen de que sempre surten tard. Se’ls hi respon que provin de
parlar-ho amb el tutor corresponent per veure si s’hi posa solució. De totes maneres, la queixa també serà portada al proper consell escolar.

Surt el tema de que a segon hi ha un nen nouvingut molt conflictiu. No es queixen d’aquest alumne, sinó de que a vegades no està tot el vigilat que hauria d’estar. Demanen que aquesta queixa també sigui presentada a direcció. En cap moment els alumnes, siguin del curs que siguin, poden quedar-se sols a la classe, i molt menys quan hi ha un nen conflictiu al grup que aprofita qualsevol moment per agredir als companys, sobretot si no hi ha cap mestre present.

També els socis demanen més vigilància a l’hora del pati. Es queixen que hi ha dos professors de guàrdia, però junts i sense prestar massa atenció. Proposen que hi hagi un mestre en una cantonada i un altre a l’altre. Igualment passa amb la pujada de la rampa a l’hora de les entrades a l’escola. Diuen que no hi ha vigilància a mitja rampa i que això no pot ser.


I aproximadament a les 18’30 es dóna per finalitzada la reunió amb la paraula de la junta de l’AMPA que totes les queixes seran presentades a direcció i al consell escolar proper.